Třepačky
Laboratorní třepačky se využívají zejména při homogenizaci a kultivaci vzorků v biologických a chemických laboratořích. Používají se vždy v kombinaci s různými typy nástavců, které slouží pro uchycení požadovaných nádob (Erlenmeyerovy baňky, zkumavky, mikrozkumavky, mikrotitrační destičky apod.).
Hlavním parametrem pro výběr třepačky je typ pohybu. Rotační a překlopné třepačky otáčí nádoby okolo jejich osy, zatímco u deskových třepaček (plate shaker) kmitá pouze deska. Ta může kmitat pohybem horizontálním kruhovým, horizontálním přímočarým, kývavým nebo houpavým. Pro třepání jednotlivých zkumavek slouží třepačky typu vortex.
Kapacita třepačky závisí na velikosti třepací desky a na typu zvoleného nástavce. U horizontálních třepaček hraje roli také amplituda kmitů.
Třepačky mají analogové nebo digitální ovládání. Jsou vybaveny časovačem, obvykle i nastavením intenzity kmitání, mohou mít i displej. Pokročilé modely je možno programovat.
Speciálním typem jsou třepačky s ohřevem , které jsou určeny pro současné promíchávání a zahřívání vzorků malých objemů do 50 ml. Některé modely umožňují i aktivní chlazení vzorků.
V našem e-shopu najdete třepačky renomovaných výrobců Heidolph , IKA , Ohaus , Kavalier , Lauda a Witeg .
Pro snadnější výběr správného přístroje můžete využít našeho Průvodce výběrem třepačky .
- Třepačky GFL
- Třepačky Heidolph
- Třepačky IKA
- Třepačky Kavalier
- Třepačky Lauda
- Třepačky Ohaus
- Třepačky Witeg
- Třepačky s ohřevem
- Průvodce výběrem třepačky
Produkty z kapitoly: Třepačky
Třepačka Lauda VS 15 T, 3D kymácivý pohyb
Vhodná pro růst buněčných kultur a mikroorganismů.